Celloles

Op welke leeftijd je ook begint, het plezier staat altijd voorop in mijn lessen. Wel verwacht ik van mijn leerlingen, dat ze regelmatig thuis oefenen. Want alleen door regelmatig de cello te bespelen, voel je je sneller thuis op het instrument en dat geeft weer meer speelplezier. Het heeft meer nut om elke dag tien tot twintig minuten te oefenen, dan één keer in de week een uur. Met regelmatig oefenen bereik je dus meer dan heel af en toe lang oefenen. Het is niet vanzelfsprekend voor kinderen om elke dag te gaan oefenen. Bij kinderen is het daarom wenselijk als je als ouder je kind daarin begeleidt, zodat het tot enige regelmaat komt.

Bij aanvang zijn de lessen wekelijks. Zo blijft de continuïteit gewaarborgd. Afhankelijk van het tempo waarin je vooruitgaat, kun je er na een jaar voor kiezen om eens in de twee weken les te nemen. Vaak is dit een keuze die volwassenen nemen, omdat ze in één week te weinig tijd hebben om de lesstof te oefenen i.v.m. werk en kinderen. 

De lesduur kan varieren van een half uur tot een uur per week. Tijdens de lessen besteed ik veel aandacht aan de cellotechniek, maar ook het speelplezier vind ik erg belangrijk. Er wordt dus ook veel samengespeeld. De methodes, etudes en overige muziek die ik gebruik, bevatten veel celloduo’s, waarin de docent de leerling begeleid op de cello. Ook werk ik samen met collega-musici, zodat het eventueel ook mogelijk is om in ensembles te spelen met bv. dwarsfluit en/of viool.

Je kunt elk moment beginnen met het nemen van lessen. Neem daarvoor contact op via het contactformulier op deze website. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Je kunt bij mij ook voor een redelijke prijs een goede studiecello huren.