Basisopleiding AMV 1

Kinderen van zes jaar en ouder kunnen de basisopleiding AMV (algemene muzikale vorming) volgen.

In deze cursus raken kinderen spelenderwijs thuis in het lezen van het notenschrift en het bespelen van een muziekinstrument. Ze beginnen op de blokfluit, omdat dit instrument zich uitstekend leent voor de basis van het musiceren.

Deze basis wordt breed gelegd op het gebied van het noten lezen, het omgaan met maat en ritme en de beweging van de muziek in de meest brede vorm. De lessen worden gegeven in klein groepsverband.

De kinderen leren luisteren naar muziek, zelf muziek maken op verschillende instrumentjes (o.a. trommel, tamboerijn, triangel, bekken, sambaballen), ze oefenen het ritmegevoel, het gehoor en de stem.

Tijdens de cursus worden een aantal instrumenten geintroduceerd, zoals bv. de cello, de viool, de harp, het keyboard, de piano, de gitaar, de contrabas en de dwarsfluit. 

 

Basisopleiding AMV 2

Voor kinderen die de basisopleiding AMV 1 hebben gevolgd, bestaat de mogelijkeheid om zich verder te ontwikkelen in hun muzikale kennis en vaardigheden.

Bij AMV 2 worden muzikale kennis en vaardigheden uitgebreid en verdiept. De kinderen leren naast lezen in de G-sleutel ook lezen in de F-sleutel. Dubbele notenbalk komt aan bod. De kinderen leren ingewikkelder ritmes klappen en ook ontwikkelen zij zich nog meer in het blokfluitspel. Zij leren wat kruizen en mollen zijn en er is meer aandacht voor zang en muziekgeschiedenis. Kortom: een verdieping en verrijking van kennis en vaardigheden op het gebied van de muziek. 

Tijdens de cursus worden een aantal instrumenten geintroduceerd, zoals bv. de cello, de viool, de harp, het keyboard, de piano, de gitaar, de contrabas en de dwarsfluit. 

 

Avondopleiding AMV voor volwassenen

Voor volwassenen is er de avondopleiding AMV. Je leert er noten lezen, je ritme en maatgevoel ontwikkelen, zingen en blokfluit spelen. Ook een stukje muziekgeschiedenis komt voorbij en we maken samen muziek.